Doç. Dr. Abdullah ŞİŞİK

Duodenal Switch Ameliyatı

Bariatrik cerrahi ya da metabolik cerrahi olarak da adlandırılan obezite cerrahisi hastanın midesinde ve ince bağırsaklarında cerrahi değişiklikler yapılması yoluyla tüketilen gıda miktarının sınırlandırılmasını ve gıdaların emiliminin azaltılmasını sonuç olarak hastanın kilo vermesi amacıyla uygulanır. Obezite cerrahisi prosedürlerinin metabolik cerrahi olarak da adlandırılmasının nedeni; diyabet, hipertansiyon ve kolesterol-lipid yüksekliği sorunlarını iyileştiriyor olmasıdır. Hastalarda bu üç sağlık sorununun birlikte görülmesi durumu metabolik sendrom olarak adlandırılmaktadır.

Obezite cerrahisi kapsamında; restriktif (gıda alımını kısıtlayıcı – mide küçültücü), malabsorbtif (gıda emilimini bozucu ve engelleyici – ince bağırsak değişiklikleri) ve mikst (her iki özelliği taşıyan) ameliyatlar yapılabilir.

Cerrahi işlemler arasında geniş kapsamlı bir kilo verme yöntemi olarak sıklıkla kullanılan duodenal switch yüksek kalorili bir beslenme programı uygulayan hastalarda etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir yöntemdir. Buna bağlı olarak şeker hastalığı, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi tablolarda son derece etkili sonuçlar sağlamaktadır.

 

Duodenal switch ameliyatı kapsamında tüp mide sleeve gastrektomi uygulanır. Prosedür sırasında mide çıkışı korunarak ince barsak kesilmekte ve mide çıkışının sonuna bağlanmaktadır. Ortak kanal 75 cm ila 10 cm arasında ayarlanmakta bu sayede biliopankreatik diversiyonda görülen çeşitli yan etkiler azaltılmaktadır. Bununla birlikte midenin pyrolik olarak adlandırılan kapağı korunduğundan hastanın hazımsızlık gibi bir sorun yaşaması söz konusu olmamaktadır.

Duodenal switch ameliyatı kapsamında midenin Ghrelin hormonu olarak da bilinen açlık hormonunu üreten kısmı alınarak açlık hissinin azaltılması sağlanır. Buna bağlı olarak tüketilen besin miktarının da sınırlandırılması mümkün olmaktadır. Duodenal switch ameliyatından sonra alınan kalori miktarının azalması hastanın kilo verme sürecini kolaylaştıran bir etken haline gelmektedir.

Özellikle besinlerdeki yağ emiliminin azaltılmasına yönelik olan uygulama yağlı besinler tüketen hastalara özel planlandığından etkisi üst noktaya çıkmaktadır. Bununla birlikte duodenal switch prosedüründen sonra hastaların yaşam boyu özel bir diyet uygulaması, vitamin ve mineral desteği alma zorunluluğu doğmaktadır.

Duodenal Switch Ameliyatı Nedir?

Obezite sorununun tedavisi amacıyla sıklıkla tercih edilen duodenal switch ameliyatı sleeve gastrektomi ve gastrik bypass yöntemlerini bildiren cerrahi bir prosedür olarak tanımlanabilir. Duodenal switch ameliyatı ile kısa süre içerisinde kilo vermek, mevcuttaki şeker ve tansiyon gibi problemlerde kurtulmak mümkündür.

Uzun zamandır kullanılan bir prosedür olan duodenal switch ameliyatı kapsamında mide bölgesinin yaklaşık %70’i kaybedilmekte ve daha çok kilo vermek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Ameliyat genellikle kilo kaybı amacıyla tercih edilmekle birlikte şeker hastalarının da yoğun ilgisi söz konusudur.

Duodenal switch ameliyatı kapsamında midenin kapasitesi azaltılsa da midenin normal fonksiyonlarının olumsuz yönde etkilenmesi söz konusu değildir. Mide kapasitesinin belirli bir kısmını kaybetse de eskisi gibi çalışmaya devam etmektedir. Ameliyat sırasında midenin Fundus bölgesi çıkarıldığından kişi şeker hastalığından kurtulma şansı elde edebilmektedir. Bu nedenle şeker hastaları duodenal switch ameliyatına yoğun ilgi göstermektedir.

Duodenal switch ameliyatı temelde biliopankreatik diversiyon yöntemine benzer. Ancak bu prosedürde daha büyük bir mide kesiti bırakılmaktadır. Midenin alt kısmı yerine tüp mide ameliyatı prosedürüne benzeyen şekilde sol dış kısmı alınmaktadır. Ancak tek başına yapılan tüp mide ameliyatından farklı olarak çok daha geniş bir tüp mide prosedürü uygulanmaktadır.

Duodenal switch ameliyatı kapsamında; midenin alt kısmında bulunan, Pylor olarak adlandırılan ve tüketilen besinlerin bağırsaklara girişini düzenleme görevini yerine getiren kas yapısı işlevini sürdürmektedir. Bu kasın bittiği yerin ortalama 2 cm altından olmak üzere onikiparmak bağırsağı mideden ayrılmakta ve yemek girişine kapatılmaktadır. Bununla birlikte 2 cm’lik bölüm korunmaktadır.

Daha sonra biliopankreatik diversiyon ameliyatından farklı olmak üzere ince bağırsaklarda işaretleme işlemine geçilmekte ancak biliopankreatik diversiyon prosedüründen farklı olarak son 50 cm yerine son 100 cm’lik kısım işaretlenmektedir. Ortak kanal olarak adlandırılan bu kısım daha uzun tutulduğu için duodenal switch ameliyatında emilim sorunları biliopankreatik diversiyon ameliyatına göre daha az görülmektedir.

Diğer yandan mide ile bağlantı son 200 cm’lik bölüm yerine son 250 cm’lik bölümden yapılmaktadır. Diğer ucun bağlantısı safra ve pankreas enzimlerinin yiyeceklerle buluşturulması istenilen 100 cm’e bağlanmaktadır. Bunun sonucunda biliopankreatik diversiyon ameliyatına göre beslenme sorunları görülmesi riski daha düşüktür. Sonuç olarak bağırsakların birleştiği noktadan sonrası olan ortak kanal biliopankreatik diversiyon yönteminde yaklaşık 50 cm olmakla birlikte duodenal switch ameliyatında yaklaşık 100 cm olmaktadır.

Mideyle ince bağırsak arasındaki bağlantı mideye doğrudan değil korunan 2 cm civarındaki onikiparmak bağırsağına yapılarak mide ülseri gelişmesi riski yok denilecek kadar azaltılabilmektedir.

Duodenal Switch Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Duodenal switch ameliyatının ilk aşaması tüp mide ameliyatının ilk aşaması ile benzerlik göstermekte olup her iki ameliyat türünde de midenin büyük bir kısmının çıkarılması hedeflenmektedir. Duodenal switch ameliyatında hastanın gıda alımını kısıtlayan etkinin ortaya çıkması amacıyla mide ince bir tüp haline getirilmelidir. Bu nedenle duodenal switch ameliyatının ilk aşaması midenin ince bir tüp haline getirilmesidir.

Duodenal switch ameliyatının bir sonraki aşamasında midenin çıkışındaki bir kas tabakası olan Pylor bölgesine odaklanılmaktadır. Bu kapsamda Pylor’ın birkaç cm ilerisinde bulunmakta olan bağırsak kesilmekte ve mideden ayrılması sağlanmaktadır.

Kesilen bağırsak daha sonra ince bağırsak ile ağızlaştırılmaktadır. Böylece bağırsak uzunluğu düşürülmekte, hasta tükettiği besinlerden daha az emilim ve yağ almaya başlamaktadır.

Duodenal switch ameliyatında hastanın durumu ve cerrahın tercihine göre farklı cerrahi yöntemler uygulanması söz konusu olabilir. Bu yöntemlerden ilki açık cerrahidir. Açık duodenal switch ameliyatı büyük bir kesi yardımıyla yapılan bir açık cerrahi operasyonudur. Kesinin büyük olması ameliyattan sonra estetik açıdan sorunlar yaşanması riski vardır. Ayrıca bu teknikte iyileşme süresi daha uzun olabilir. Doktorların tercihi genellikle duodenal switch ameliyatının laparoskopik yöntemle yapılmasından yana olsa da operasyon sırasında bir sorun yaşanması halinde açık cerrahi tercih edilebilir.

Kapalı ameliyat tekniğinin kullanıldığı laparosopik duodenal switch ameliyatında karın bölgesinde milimetrik kesiler yapılır. Ameliyatın gerçekleştirilmesi için 2 ve 3 boyutlu görüntülerden faydalanılır.

Duodenal switch ameliyatında açık ve kapalı tekniklerin yanı sıra robotik cerrahi yöntemlerinin kullanılması da mümkündür. Robotik cerrahi ile duodenal switch ameliyatında hastanın karın kısmından girilir. Bir yandan ameliyat gerçekleştirilirken diğer yandan görüntüyü 16 kata kadar 3D olarak büyüten robotik cerrahi kamerasından sürecin izlenmesi gerektiğinden uzman ve deneyimli bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi çok önemlidir.

Duodenal switch ameliyatından sonra hastalar birkaç gün süreyle hastanede kontrol altında tutulabilirler. Hastaneden taburcu edildikten sonra yine birkaç hafta boyunca hastanın evinde istirahat etmesi gerekir. Bu süre hasta özelinde değişebilmekle birlikte genellikle hastalar ameliyattan birkaç hafta sonra günlük yaşantılarına dönebilirler. Hastaların erken iyileşme döneminde hızlı kilo kaybı dahil olmak üzere çeşitli değişiklikler yaşaması olağan bir durumdur. Bu süreçte hastaya uygulaması için bir diyet listesi verilmektedir. Bu sayede sindirim sisteminin iyileşmsi ve yeni değişikliklere uyum sağlanması mümkündür.

Duodenal Switch Ameliyatı Neden Yapılır?

Duodenal switch ameliyatı eldeki istatistiki verilere göre cerrahi müdahaleler içinde en kapsamlı kilo verme yöntemi olma özelliğine sahiptir. Diyabet, yüksek kolesterol, hipertansiyon ve yüksek trigliserit hastalıkları için en uygun yöntemlerden biri olarak kabul edilir. Yüksek kaloriyle beslenen hastalar için etkili bir yöntem olan duodenal switch ameliyatında midenin pyrolik kapağı korunur. Bu nedenle hazımsızlık sorunu ile karşı karşıya kalınmaz.

Duodenal switch ameliyatı uygulanan hastalarda midenin açlık hormonu olarak bilinen Ghrelin hormonunu üreten kısmı alındığı için açlık hissi ve iştah azalır. Ayrıca aşırı kilolu hastalarda kelepçe ve gastrik bypass yöntemine göre daha iyi kilo vermeyi sağlar.

Yağ emilimini yavaşlatması yönünden metabolizmaya olan etkileri daha belirgin olan duodenal switch ameliyatı bu özelliği sayesinde uzun dönemde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda duodenal switch ameliyatı vücut kitle indeksi 50 ve üzerinde olan obezite hastaları için en kesin çözüm olarak kabul edilmektedir.

Duodenal Switch Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Duodenal switch ameliyatından sonra birtakım yan etkilerle karşılaşılması riski vardır. Bu riskler şu şekilde sıralanabilir:

İshal: Kısmi emilim bozukluğuna neden olan ameliyatlardan sonra genellikle ishal görülür. Sık ve sulu dışkılama ilk bir yıl içerisinde devam edip zaman içerisinde azalmakla birlikte bazı durumlarda yaşam boyu sürebilir.
Kötü kokulu gaz çıkarma
Yaşam boyu vitamin ve mineral desteği kullanılması gerekliliği
Demir ve B12 vitamini eksikliğinden kaynaklanan anemi
D vitamini ve kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan kemik erimesi
Safra kesesi taşı ve çamuru oluşması
Dumping sendromu
Yağ ve karbonhidrat kaynaklı enerji azalması nedeniyle halsizlik ve aşırı yorgunluk

Duodenal Switch Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Duodenal switch ameliyatı diğer prosedürlerdeki gibi mide hacminin çok küçültülmediği ancak ince bağırsaklara ciddi müdahalelerde bulunmasını gerektiren bir cerrahi prosedür olarak tanımlanabilir. Vücut kitle indeksi 50 ve üzerinde olan süper obezite hastaları için en çok tercih edilen operasyonlardan biridir. Duodenal switch ameliyatı hastanın midesinin küçültülmesindense bağırsakların kısaltılmasına yöneliktir. Bu sayede oprasyondan sonra hastaların kilo alma riski azaltılır. Bu aynı zamanda hastaların ameliyattan sonra uymak zorunda olduğu bir diyet programına ihtiyaç duyulmadığı anlamına gelir.

Doktorlar yağ emilimi azaltıldığı için hastalara ameliyattan sonra genellikle yağ oranı yüksek gıdaların tüketimini önerirler. Yağlı gıdaların daha fazla tüketilmesi yoluyla yağlardan elde edilen ve hayati önem taşıyan vitaminlerin emilim seviyesi artırılmaya çalışılır.

Duodenal switch ameliyatı;

Vücudunda çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri olan,
Kronik hastalıkları bulunan,
Daha önce karın bölgesinden bir ameliyat geçiren,
Çeşitli bağırsak hastalıkları olan kişilere uygulanamayabilir.

Ancak duodenal switch ameliyatı uygunluk her hasta özelinde yapılan değerlendirmeler sonucu verildiğinden bu tür durumları olan hastaların doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Duodenal Switch Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Cerrahi prosedürler genellikle 18 ila 65 yaş aralığındaki hastalara uygulanmakla birlikte duodenal switch ameliyatında da hasta özelinde yapılan değerlendirme önemlidir. Her hasta özelinde yaşın dışında pek çok farklı etken değerlendirildikten sonra duodenal switch ameliyatına uygunluk kararı verilmektedir.

Etkili bir prosedür olan duodenal switch ameliyatının temel amacı hastanın hedeflediği kiloya ulaşması değil hedeflenen kilo kaybının kalıcılığını sağlamak şeklinde tanımlanabilir. Her ameliyatta olduğu gibi duodenal switch amliyatında da farklı riskler bulunmaktadır. Erken ya da geç dönem komplikasyon oluşması riski tüp mide ameliyatına göre daha fazla olmaktadır.

Duodenal switch ameliyatından sonraki beslenme süreci 5 farklı adımda takip edilir:

Berrak sıvı dönemi
Kulp sıvılar dönemi
Çorbalar dönemi
Yumuşak katılar dönemi
Normal besinler dönemi

Beslenme sürecini oluşturan tüm adımların uygulama süresi farklıdır. bu süreler her hasta özelinde değişiklik gösterebilmektedir. Hastalar ameliyat olduktan sonra son derece sıkı bir beslenme programına dahil edilirler. Hastanın bu plana uyması ve ameliyatın uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi duodenal switch ameliyatının başarısını doğrudan etkileyen faktörlerdir. Hastaların çoğu duodenal switch ameliyatından sonraki 9 ay içinde fazla kilolarının büyük kısmını verir ve günlük yaşantılarını sürdürebilirler.

duodenal switch ameliyatı

Doç. Dr. Abdullah ŞİŞİK

Diğer Tedaviler

Gastrik Bypass Ameliyatı

Şeker Hastalığı Ameliyatı

Mide Balonu Uygulamaları

Mide Botoks Uygulaması

Duodenal Switch Ameliyatı Hasta Yorumlarımız

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

T..

"3 yıl kadar önce bir tüp mide ameliyatı oldum. Sonrasında 10 ay kadar sonra trafik kazası geçirdim. Acil olarak başka bir hastaneye göbek fıtığı ameliyatı oldum. Taburcu olduktan sonra bir takım sorunlar çıkmaya başladı. O da bağırsağım karın duvarına yapışmış olduğunu öğrendim. Aşırı kilo vermeye başladım. Tekrardan hastaneye yatırıldım. Herhangi bir şekilde iyileşme olmadı. Tekrar Abdullah Bey'e durumumu anlattım. Kendisi sağ olsun benimle çok ilgilendi. Takibe aldı.O kilo ile ameliyat edilemez duruma gelmiştim. Kilo almam için yardımcı oldu. Sonrada yeterince kilo alınca da Abdullah Bey beni ameliyat ederek bağırsaktan 10 cm'lik bölümü aldılar. Şimdi gayet iyi durumdayım. Abdullah Bey bu süreçte yaklaşımı, karakteri, uzmanlığı bakımından minnettar kaldığım bir doktordur. Ben kendisinden çok memnunum."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

F..

"Tüp mide ameliyatı oldum. Abdullah Bey sayesinde çok başarılı bir ameliyat geçirdim. Kendisi sağolsun bana sağlığımı geri verdi. Ameliyat olmadan önce şeker hastalığı, uyku apnesi ve tansiyon gibi rahatsızlıklarım vardı ama ameliyattan sonra hiçbiri kalmadı. Kendisi yeteri kadar bilgilendirdi. Ameliyat öncesinde ve sonrasında yeteri kadar ilgilendi. Abdullah Bey'e çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim"

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

N..

"25 ay önce tüp mide ameliyatı oldum. Şu anda gayet memnunum. Hiçbir sıkıntım yok. Abdullah Bey hastalarına karşı çok ilgili ve her konuda gayet güzel bir şekilde bilgilendirme yapan bir doktor. Normalde şeker ve tansiyonum yüksek olurdu ama yapılan ameliyattan sonra gerileme oldu. Önceden uzun yol yürüyemiyordum ama şimdi rahatlıkla yürüyebiliyorum. Abdullah Bey sayesinde hayat kalitem arttı. Kendisinden çok memnunum."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

D..

"2 yıla yakın bir süre önce tüp mide ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra 65 kiloya yakın bir kilo verdim. Vücudumda herhangi bir sarkma olmadı. Şu anda yapılan tahlillerimde sağlık bakımından herhangi bir sıkıntım yok. Ameliyattan önce insülin direncim çok yüksekti, şu anda normal stabil düzeye geldi. Daha rahat nefes alıp vermeye başlıyorum. Horlama sıkıntım vardı, o kalmadı. Tahlillerimde tiroidlerimin yavaş çalıştığı çıkmıştı, ilaç kullanmadan normal seviyeye geldi. Hormonal düzeylerim normale döndü. Ortopedik anlamda kilodan dolayı eklemlerimde şişlikler oluyordu ama şu anda öyle bir problemim kalmadı. Şu anda daha fazla ve daha rahat hareket edebiliyorum."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

T..

"Abdullah Bey'e tüp mide ameliyatı oldum. Doktorumun her söylediğine harfiyen uyduğum için çok zorlu bir süreç geçirmedim. Ameliyattan önce yüksek tansiyon, mide rahatsızlığı, bel ve boyun fıtığım vardı. Yürümekte zorlanıyordum. Ameliyattan sonra hiçbir sıkıntım kalmadı. Şu anda gayet iyiyim. Kendisi ameliyat öncesi ve sonrasında yeteri kadar bilgilendirmelerde bulundu. Bu tarz ameliyatlarda doktora güvenmek ve doktorunu iyi seçmek çok önemli. Ben, Abdullah Bey'e sonsuz güveniyorum."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

E..

"2018 yılında tüp mide ameliyatım için yardımcı oldu. Daha sonra gebeliğimden kaynaklı reflü şikayetim oluştu. Gebeliğim sürecinde ve sonrasında hiçbir şekilde beni yalnız bırakmadı. Abdullah Bey çok iyi bir hekim. Ben ameliyatımı yaptım deyip, geri çekilmedi. 2 hafta öncesinde de mide bypass ameliyatımı yaptı. Gece 2.30da vücudum alerji olduğu için aradığımda yardımcı oldu. Müdahale edilmesini sağladı. Bunlar bir doktor için önemli şeyler. Abdullah Bey'e çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Allah kendisinden razı olsun. Ayağına taş değmesin. Allah bir kere değil bin kere razı olsun. Kendisi çok duyarlı bir doktor."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

I..

"Tüp mide ameliyatım için Abdullah Bey yardımcı oldu. Allah ondan razı olsun. Bu dünyada yaşadığım sürece ettiğim duaları ben unutursam Allah unutturmasın. Kendisi sürecimde her şey ile ilgili ve alakalıydı. Hala daha kontrollerime gittiğimde ilgilenir. İyi ki Abdullah Bey ile yollarımız kesişti. Kendisi için kalbimin söylediğini dilimle telaffuz edemiyorum. Kendisi ile karşılaştığım için o kadar mutluyum ki."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

A..

"Abdullah Bey gayet ilgili, hasta ile iletişimi çok iyi, disiplinli, alanında tecrübeli ve ekibi çok iyi olan bir doktor. Yoğun olmasına rağmen hastalarını geri çevirmeden birebir ilgileniyor. Ameliyat sürecinde çok destek oldu. Sorduğum her soruyu ayrıntılı bir şekilde cevaplandırdı. Tüp mide ve safra kesesi ameliyatı oldum. Her 2 ameliyatım da çok başarılı geçti. Hiçbir komplikasyon yaşamadım. Bu alanda eğitimlerini ve seminerlerini tamamlamış. Ameliyat sonrasındaki takibini çok güzel sağladı. Herhangi bir problem yaşamadım."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

G..

"İett'de şoför olarak çalışıyorum. Bundan 1 sene öncesinde Abdullah Bey'i tavsiye ettiler ve araştırma yaparak muayene oldum. Kendisi mide ameliyatım için yardımcı oldu. Yapılan ameliyattan çok memnun kaldım. Abdullah Bey a'dan z'ye kadar her şeyimle ilgilendi. İlgisinden, bilgisinden, bilgilendirmesinden çok memnunum. Allah, kendisinden razı olsun. Şu anda herhangi bir sıkıntım yok. Dediklerini uyguluyorum ve kilo veriyorum. Şükürler olsun. Ben de herkese Abdullah Bey'i tavsiye ediyorum."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Erol Donuk

"Ameliyatı olalı 3 yıl oldu ve hiçbir sağlık sorunum olmadan ve vermek istediğim kilomun hemen hemen hepsini vermiş şekilde yaşantıma devam ediyorum. Abdullah hocam ciddi anlamda alanının en iyilerinden. Kesinlikle güven açısından hiç bir problem yaşanacak bir doktor değil kendisi. Eline emeğine sağlık hocam. Başarılarının devamını dilerim."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Kübra Göksügüzel

"Aşırı kilom ve ameliyat korkularım yüzünden hayatım sıkıcı olmaya başlamıştı ta ki hocamızın ismini duyAnaa kadar. İlk görüşmede kararımı verdim ameliyat olmaya. Ekip arkadaşları ve hocamızın aile gibi yaklaşımı pozitif enerjisi ve sonuç 1 yılda  -50 kilo. İyi ki tanıdık sizi hocam iyi ki ❤️ Ameliyat sonrası desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim başarılarınizin devamını dilerim."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

İrem

"Abdullah hocam ile bir ameliyat ve ameliyattan sonra oluşan bir komplikasyon tedavi sürecimiz oldu ameliyatta başarılı olduğu kadar sonrasında oluşabilecek sizi korkutan her şey hakkında oldukça tecrübeli ve başarılı. Sayesinde ve sonrasında verdiği tüm bilgiler ile 72 kilo verdim. Bir obezite cerrahisine ihtiyaç duyuyorsanız ve araştırıyorsanız hiç fazla yorulmayın çünkü doğru adres burası."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Seher Akdemir

"Bir yıl önce Abdullah hocayla mükemmel bir tüp mide ameliyati oldum 45 kilo vererek hayatım yeniden şekil aldı özellikle Abdullah hocanın anlayışı sorduğum her soruya tüm seffaligiyla cevap vermesi benim için önemliydi amelyat sonrasında her tedirginliğime Abdullah hoca ve asistanın ki ben gerçekten bana göre zor bir hastaydım benimle o kadar kibar ve anlayışlı yaklaşımlar korkularımi sildi iyiki bu değişim yolculuğuna Abdullah hoca ve ekibiyle çıkmışım."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Nurgül Eker

"Allah razı olsun hep duacinizim 🤲 Iyiki elleriniz bana da değdi çok kıymetli hocam sayenizde kaliteli nefes alıyorum ilaçlarımı bıraktım Size nasıl minnettarım Allahım size sağlık versin Allahim Ellerinize zeval vermesin 🤗🌼 15 ayda idaelimin altında bir kilodayım 127 kilo ile ameliyat oldum suan 65 kiloyum."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Burak Becerikli

"165 kg ile ameliyata girdim 14 ay geçti şu anda 95 kg hocamın dediği her şeyi birebir yaptım sarkmamda olmadı herhangi bir problem de yaşamadım istifra bile etmedim ameliyat sonrasında hala ilk günkü gibi ilgileniyor iyiki Abdullah hocamı seçmişim . 2. Hayatımı yaratırken ki desteklerini anlatmakla bitiremem 1 dakika bile düşünmeden ameliyat olabilirsiniz."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Nuray Karacay

"Bu ameliyati olmayi cok istiyordum fakat nerede kime olucam bilmiyordum… Dünyalar iyisi biri çıktı karşıma ve beni Dr. Abdullah Şişik ile tanıştırdı bende hocamin anlatimlarina güvenerek hic dusunmeden ameliyati oldum. İyiki Abdullah hocamada olmusum cok memnunum iyiki varsınız hocam."

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Cemre Vuranel

"Mide küçültme ameliyatımı başarıyla gerçekleştiren ve sonrasında gösterdiği ilgiden dolayı Abdullah Şişik ve ekibine çok teşekkür ederim. Sayesinde sağlığıma kavuştum ,yaşam kalitem arttı. Kendisine başarılar diliyorum... :)"

" class="testimonial-item no-image swiper-slide">

Simge Ruşan

"1 yıl önce kendisine tüp mide ameliyatı oldum. Gerçekten hiçbir sorun yaşamadım ve olduğum işlemden ve doktorumdan çok memnun kaldım ilgi alaka ve işlem başarısı konusunda. Çok teşekkür ederim"

Duodenal Switch Ameliyatı Hasta Resimlerimiz

    Ekibimiz ile Hızlı İletişime Geçin !
    Hemen Randevu Alın!

    7/24 Destek

    +90530 827 84 88

    Ekibimiz ile Hızlı İletişime Geçin !
    Hemen Randevu Alın!

    7/24 Destek

    +90530 827 84 88