Transit bipartisyon prosedürü, gastrik bypass ve tüp mide ameliyatı gibi çeşitli obezite cerrahisi prosedürlerinde olduğu gibi genel anestezi altında ve laparoskopik yöntemle gerçekleştirilir. Yüksek glisemik indeksli gıdaların artan tüketiminin dengelenmesi amacıyla gerçekleştirilen cerrahi modelleme tüp mide ameliyatından sonra midenin alt bölümünde bir gastroileal anostomoz oluşturulmasıyla dengenin önemli ölçüde artmasını sağlar.
Genel anestezi altında laparoskopik yöntemle uygulanan transit bipartisyon ameliyatı yaklaşık 1.5 saat içinde tamamlanır. Karın bölgesinde küçük kesiler açılarak uygulanan transit bipartisyon ameliyatının ilk adımı tüp mide ameliyatıdır. Bu aşamada hastanın midesinin yaklaşık %75 ila %77’si çıkarılır. Bu sayede midenin kapasite hacmi yaklaşık %25’ düşürülür. Bu prosedür, açlık hormonlarını barındıran fundus bölgesinin buna bağlı olarak açlık hormonu salgısının ortadan kaldırılmasıdır.
Diyabet probleminin azalmaya başlamasıyla birlikte hastanın hareketliliği önemli ölçüde artar. Prosedürden 2 yıl sonra diyabet belirtisi olmamakla birlikte yeniden diyabet sorununun söz konusu olmaması için hasta sağlıklı bir beslenme programı uygulamalı ve bunu yaşam tarzı alışkanlığı haline getirmelidir. Transit bipartisyon ameliyatından sonra obezite cerrahisi prosedürleri ile ilgili sorunların ortaya çıkmaması hastanın konforunu artıran etkenler arasında ilk sıralarda gelmektedir.
Transit bipartisyon ameliyatının temel amacı; şeker hastalığının sonlandırılması olarak ifade edilebilir. Transit bipartisyon kalıcı bir çözüm sunduğu için sıklıkla uygulanan bir metabolik cerrahi prosedürüdür. Transit bipartisyon ameliyatı sonrası sağlanan değişiklikler şu şekilde sıralanabilir:
Hastaların gıda tüketimleri azaltılabilir.
Hastaların ameliyattan sonra tükettiği gıdaların yaklaşık %60’lık kısmı elde edilen yeni bağırsak yoluyla dışarı atılabilir.
Hastaların ameliyattan sonra tükettiği gıdaların yaklaşık %40’lık kısmı mevcut eski bağırsak bağlantısından dışarı atılabilir. İki farklı bağırsak bağlantısından geçiş olduğu için sindirimin hızlandırılması sağlanabilir.
Kana karışmakta olan şeker miktarının azaltılması mümkün olabilir.
Şeker direnci hormonu miktarının artması sağlanabilir.
Transit bipartisyon ameliyatının ardından elde edilebilecek değişiklikler değerlendirildiğinde transit bipartisyon ameliyatının fazla kilo sorunu yaşayan diyabet hastalarının fazla kilolarından kurtulmak için başvurduğu bir prosedür olmadığı açıkça görülebilir. Transit bipartisyon ameliyatı temelde hastanın vücudundaki şeker direnci hormonunun artmasının sağlanması ve şeker hastalığına son verilmesidir.
Transit bipartisyon ameliyatı şeker direnci hormonu iğnesi kullanan ve bu tedaviyi hayat boyu uygulamak zorunda kalan hastaların konforunu önemli ölçüde artıran bir ameliyat olarak son derece etkilidir.
Ameliyatı izleyen ilk 8 aylık süre içinde her hasta için kilo alma riski söz konusudur. Bununla birlikte transit bipartisyon ameliyatından sonra uzman diyetisyenler hastalara diyet listesi hazırlamaktadır. Hastalar kendilerine verilen diyet listesine eksiksiz bir şekilde uyduğu ve düzenli egzersizi bir yaşam tarzı alışkanlığı haline getirdiği takdirde kilo alımının önlenmesi mümkündür.
Tüm sorularınız için Destek Hattı’ndan 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Diğer tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi transit bipartisyon ameliyatında da bazı riskler bulunur. Bu risklerin derecesi her hasta özelinde vücut kitle indeksi değeri, yaş, tip 2 diyabet hastalığının nedeni, kalp ve damar hastalıklarının olup olmadığı gibi etkenlere göre değişebilir. Bu nedenle transit bipartisyon ameliyatından önce hastaların genel sağlık durumları detaylı bir şekilde değerlendirilmeli ve operasyona uygunluk kararı her hasta özelinde verilmelidir.
Transit bipartisyon ameliyatının en sık karşılaşılan risklerinin başında kanama riski gelir. Ancak her hastada gerçekleşen bir risk değildir. Transit bipartisyon ameliyatı sırasında midenin ve bağırsakların yeniden şekillendirilmesi için zımbalama tekniğinden faydalanılır. Bu nedenle tüp mide ameliyatına özgü kaçak riskiyle transit bipartisyon ameliyatında da karşılaşılması riski vardır. Kaçak riski ameliyattan sonraki 15 gün boyunca sürmekle birlikte operasyonun alanında uzman ve deneyimli bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi kaçak riskinin minimize edilmesini sağlar.
Transit bipartisyon ameliyatının diğer bir riski, damar içi kan pıhtılarının organ damarlarını tıkaması yani embolidir. Transit bipartisyon ameliyatı sırasında bağırsaklara müdahale edildiğinden operasyondan sonra nadir olmakla birlikte bağırsak tıkanıklığı gelişmesi riski vardır.
Transit bipartisyon ameliyatından sonraki 3. ve 5. günlerde hastanın kontrolleri yapılır. Bu kapsamda hastanın genel sağlık durumu değerlendirildiği gibi kan şekeri de kontrol edilir.
Transit bipartisyon şeker hastalarına uygulanan bir ameliyat olmakla birlikte her şeker hastasına transit bipartisyon ameliyatı yapılamaz. Ameliyatın başarılı olması için operasyon uygunluk taşıyan hastalara yapılmalıdır. Transit bipartisyon ameliyatı uygulanacak hastalarda aranan şartlar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
Tip 2 diyabet hastaları,
Vücut kitle indeksi 30 ve üzerinde olan,
Fazla kilo ve diyabet nedeniyle genel sağlık durumu olumsuz yönde etkilenen,
Tip 2 diyabet hastası olmakla birlikte insülin hormonu üretme rezervi yeterli olan,
Sindirim sisteminde yara, gastrit, ülser ve benzeri hastalıklar bulunmayan,
Transit bipartisyon ameliyatı olmasını engelleyecek bir sağlık sorunu bulunmayan,
Fazla kilolarını vermek isteyen ve transit bipartisyon ameliyatı sonrasındaki sürece hazırlıklı olan,
Operasyon kararını sağlıklı bir şekilde verecek psikolojik standartları karşılayan kişilere transit bipartisyon ameliyatı uygulanabilir.
Diğer yandan yukarıda sayılanlar transit bipartisyon ameliyatı yapılacak hastalarda aranılan temel şartlardır. Tıbbi muayene sonrası belirlenebilecek farklı şartlar da vardır. Diğer yandan bahsi geçen şartların sağlanamadığı durumlarda doktor onayı ile transit bipartisyon ameliyatı yapılması söz konusu olabilir.
Şeker Hastalığı (Transit Bipartisyon) ameliyatı fiyatları 2024 yılında 50.000 ile 150.000 TL arasında değişmektedir. Transit Bipartisyon ameliyatı fiyatlarını etkileyen birçok unsur vardır. Bunlardan bazıları doktorun deneyimi, hastanın mevcut durumu, kliniğin lokasyonu, ameliyatın tekniği, hastanın yatış süresi ve hastanenin SGK ile anlaşmalı olup olmamasıdır diyebiliriz.
Kliniğin İstanbul gibi bir metropolde bulunması da fiyatlar üzerinde çok etkilidir. Diğer şehirlere çok daha yüksek maliyetlere sahip olunması nedeniyle tüp mide ameliyatı fiyatları da çok daha yüksektir.
Eğer siz de transit bipartisyon hakkında, içinde fiyatların da olduğu her türlü bilgiyi almak istiyorsanız hemen bize ulaşabilirsiniz.
“Yaklaşık 9 ay önce amaliyat oldum çok iyi geçti ben Abdullah hocayı 4 yıldır takip ediyordum çok tecrübeli ekibine kendisine çok teşekkür ediyorum herzaman her konuda yardımcı oluyorlar iyiki diyorum .”
“Çok korktuğum zamanlarda hocam ile yolumuz kesişti bir mucizeye vesile oldu 136 kg olduğum dönemde hayatta yoktum diye bilirim hocam ve muhteşem bir ekip sayesinde 71 kg sadece 7 ay gibi kısa bir sürede ulaşmama sebep oldular herşey için binlerce kez teşekkür ediyorum.”
Posted on
Trustpilot
“Abdullah bey ve ekibi harikaydı ameliyat olalı 6 gün oldu ama herşey çok güzel ve harika gidiyor inşallah istediğim kiloya gelicem ve istediğim kişi olucam herşey için çok teşekkür ederim”
Posted on
Trustpilot
“Yaklaşık 1 ay önce tüp mide ameliyatı geçirdim. Acısız ve ağrısız bir süreçti , bu süreçte 13 kilo verdim ve vermeye devam ediyorum . Abdullah Hocama ve emeği geçen diğer tüm çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum :)”
Posted on
Trustpilot
Sign in to your account
Posted on
Trustpilot